Alpecin-rytteren Silvan Dillier ude på vanvidstur

Foto: Bas Czerwinski/Getty Images

Flere cykelryttere bruger november og december måned på at slappe af, men det er ikke tilfældet for Silvan Dillier.

Selvom sæsonen er slut, mener Silvan Dillier åbenbart ikke, at det er tid til at ligge på den lade side. Derimod har han valgt at holde sin træning ved lige, hvilket han har gjort ved at køre hele Mallorca rundt.

Han og flere andre ryttere er så småt begyndt at træne forud for den kommende sæson. Det skyldes naturligvis, at det er vigtigt at bygge en god base op, inden der bliver taget hul på sæsonen.

Der er flere måder at gøre dette på, men det er dog de færreste, der griber det an på samme måde som Alpecin-Decueninck-rytteren Silvan Dillier. Lørdag besluttede han sig for at køre en hidsig træningstur, der tog ham intet mindre end 11 timer at gennemføre.

Det er lang tid at sidde på en cykel, men til gengæld nåede han også at køre hele Mallorca rundt. Derfor havde han tilbagelagt 358,64 kilometer, da han endelig vendte hjem igen.

Man skal dog ikke tro, at han bare har rullet hele vejen. Derimod har han holdt en gennemsnitsfart på 32,7 km/t, ligesom hans topfart lød på hele 72,2 km/t. På ruten havde han på den anden side af 4.800 højdemeter undervejs.

De seneste par sæsoner har ikke været videre imponerende for Stefan Dillier, der kun har kørt sig til en enkelt top 10-placering. Det gjorde han ved de schweiziske mesterskaber.

Han forsøger fortsat at genfinde den form, han havde i 2017 og 2018, hvor han blandt andet vandt en etape i Giro d’Italia. Det kan måske være, at den lange og hårde træningstur kan hjælpe ham med dette.

lørdag 9. december 2023

fredag 8. december 2023