Endnu en cykelstjerne stiller ikke op VM i cyklecross

Foto: Piotr Staron/Getty Images

Først var det Wout van Aert. Nu har endnu en stjerne meddelt, at han ikke stiller til start ved VM i cyklecross.

VM i cyklecross kommer til at mangle nogle af sportens helt store stjerner. Først var det Jumbo-Visma-rytter Wout van Aert, der meldte fra, og nu har endnu en stjerne tilsluttet sig.

Ifølge mediet Het Laatste Nieuws kommer Tom Pidcock ikke til at stille til start ved VM, der bliver kørt den 4. februar i Tjekkiet.

Det er dog værd at nævne, at det endnu ikke er blevet officielt bekræftet. Det belgiske medie har nemlig været i kontakt med Kurt Bogaerts, der er træner og mentor for Pidcock. Han har forklaret, at hans program for cyklecross endnu ikke er fastlagt.

“Der er i øjeblikket ikke noget endeligt og klart defineret vinterprogram, men det vil under alle omstændigheder være meget koncentreret med vægt på slutningen af ​​året,” siger han til Het Laatste Nieuws.

“Han deltager i en række løb i den travle slutning af året. Og så kører han ikke ret længe efter det. Lidt magen til sidste sæson. VM? Nej, det tror jeg ikke.”

Pidcock var heller ikke med til VM i fjor, hvor løbet blev vundet af Mathieu van der Poel. Han formåede at sætte Wout van Aert i en afgørende spurt. Det kommer dog ikke til at gentage sig næste år, da Van Aert – som sagt – ikke stiller op.

Derfor kan det tyde på, at Van der Poel ikke kommer til at konkurrere med sine to største rivaler. Sidste år var det Pidcock, der kunne glæde sig over manglen på Van der Poel eller Van Aert, da han vandt VM i cyklecross.

mandag 11. december 2023

søndag 10. december 2023