Frustreret Formel 1-ejer: ‘Haas ville ikke komme ind nu’

Foto: Shutterstock

Flere hold har ansøgt om at blive optaget i Formel 1, men de fleste af dem har fået en afvisning.

Det er ikke nemt at blive optaget i Formel 1 som nyt hold. Det er især tilfældet, da de nuværende hold er modstandere af, at et 11. hold skal være en del af feltet.

En af de hold, der er blevet afsøgt, er ikke helt tilfreds med de høje krav. Dette har fået ham til at sige, at selv Haas ville være blevet afvist, hvis de forsøgte at ansøge nu.

LKY SUNZ var et af de hold, der forsøgte sig med en ansøgning til Formel 1, men endte med en afvisning fra FIA. Indtil videre er det kun Andretti Cadillac, der har fået godkendt sin ansøgning.

I skrivende stund har de kun fået godkendt deres ansøgning af FIA. Det betyder, at de fortsat mangler de endelige godkendelse, der skal komme fra ledelsen i Formel 1.

FIA besluttede at give grønt lys til Andretti Cadillac som det eneste hold. Det skyldes, at det var den ‘eneste kandidat, der kunne opfylde de strenge kriterier, som blev fastsat af FIA i alle væsentlige henseender’.

Benjamin Durand, der er medstifter og administrerende direktør hos LKY SUNZ, forventede en godkendelse til Andretti. Han forventede dog også, at en af de andre kandidater ville få grønt lys.

“Vi vidste, at der var en mulighed for, at de kun tog imod et hold,” sagde Durand til The Race.

“Jeg ville have troet, at der ville have været 12 hold, og at beslutningen ville være mellem os og de to andre (Rodin og Hitech, red.), der er blevet afvist. Hvad jeg kan sige, er dette: Fra hvad jeg ved fra de hold, der har budt, er de alle på niveau med Haas, AlphaTauri og den slags.”

“Andretti tager det til et niveau, der er meget højere, fordi han vil konkurrere om at vinde osv. Så han har et bedre bud. Men hvis Haas havde været med om buddet sammen os, tror jeg ikke, de ville være blevet godkendt.”

“Barren er så høj denne gang, at Haas sandsynligvis heller ikke, ville være kommet med. Ikke hvis man sammenligner med deres bud for et par år siden.”

mandag 11. december 2023

søndag 10. december 2023