Overvejer 10 minutters udvisning i fodbold

Foto: Chris Brunskill/Fantasista/Getty Images

Store ændringer kan være på vej til fodbold, da man overvejer at implementere en regel om 10-minutters udvisning.

Det er International Football Association Board (IFAB), der står for at lave og ændre reglerne i fodbold. Skal der ske ændringer, skal det derfor komme fra dem.

Ifølge The Times har de et stort fokus på at skabe mere respekt for dommernes beslutninger. Derfor gør de sig også tanker om at gribe det an på en helt anden måde.

Det er blevet kutyme at se spillerne gestikulere med hænderne og råbe af dommeren. Men det kan være slut efter IFAB’s næste møde, hvor den ‘upassende opførsel’ står højt på dagsordenen og er et prioriteret emne.

Blandt andet overvejer man såkaldte ‘sin-bins’, der betyder, at en spiller skal forlade banen i 10 minutter. Denne straf vil en dommer kunne pålægge en spiller, hvis vedkommende brokker sig eller er respektløs.

The Times skriver, at man allerede har eksperimenteret med dette i England siden 2019. Her bliver det betegnet som vellykket, hvorfor initiativet har fået bred opbakning.

Hertil er der forlydender om, at IFAB overvejer at indføre en regel om, at kun holdets kaptajn må henvende sig. I så fald kan der blive lagt en endnu hårdere linje end i Premier League. Her risikerer spillerne at få gule kort, hvis to eller flere spillere omringer en dommer.

Avisen oplyser, at der er blevet givet 88 gule kort for dårlig opførsel i Premier League i denne sæson. Ifølge Lukas Brud, chef for IFAB, er problemet gældende verden over. Derfor ønsker man nu at gøre noget ved det.

“Det starter i toppen. Hvad fodboldidoler gør i en kamp, ​​vil børn og spillere på amatørniveau forsøge at kopiere dagen efter. Det er et stort problem at holde fast i dommere, eller at motivere folk til at starte som dommere. De ser, hvad der sker på banen, mærker angrebene og frygter overfald,” siger Brud til The Times.

lørdag 9. december 2023

fredag 8. december 2023