Union Berlin skriver historie: Første Bundesliga-klub med kvindelig assistenttræner

Foto: Christof Koepsel/Getty Images for DFB

Bundesliga-klubben Union Berlin har skrevet sig ind i historiebøgerne på en helt særlig måde.

Inden længe får Union Berlin en ny assistenttræner, hvilket bliver 32-årige Marie-Louise Eta. Det er en helt særlig situation, da hun bliver den første kvindelige assistenttræner i Bundesligaen.

Det skriver Bundesligaen på sin hjemmeside ifølge VG.

Marie-Louise Eta kommer til at fungere som assistenttræner for Marco Grote, der er midlertidig træner i den tyske klub. Han har taget over som træner i klubben, efter at Urs Fischer onsdag blev fyret.

Det er ikke første gang, at de skal arbejde sammen. Derimod har de arbejdet sammen før, hvor de havde ansvaret for klubbens U19-hold. Ingen af dem kommer dog til at være i rollen på den lange bane, da der er tale om en midlertidig løsning.

Efter fyringen af Urs Fischer er Union Berlin nemlig gået på jagt efter en langsigtet afløser. Indtil der er en løsning på dette, har Marco Grote og Marie-Louise Eta ansvaret.

Den 32-årige træner har selv en karriere som fodboldspiller bag sig. Den besluttede hun at afslutte i 2018, men inden da var hun bl.a. med til at vinde mesterskabet med Turbine Potsdam i 2010.

Hun får sin debut i Bundesligaen, når Union Berlin møder Augsburg den 25. november. Klubben har haft det svært i denne sæson, og står registreret for ni nederlag i træk.

Det står i stor kontrast til sidste sæson, hvor de havde stor succes. Her spillede de så godt, at de kvalificerede sig til Champions League i denne sæson. Men heller ikke her har de haft den store succes, og det endte til sidst med at koste Urs Fischer jobbet.

lørdag 9. december 2023

fredag 8. december 2023