16-årig tennis-prodigy får sin første grand slam-sejr

Foto: Tim Clayton/Corbis via Getty Images

Mirra Andreeva er kommet godt fra start i Roland Garros, hvor hun vandt over Alison Riske-Amritraj i første runde.

Det 16-årige stortalent har aldrig spillet med i en Grand Slam-turnering før. Som følge af hendes præstationer i kvalifikationen, formåede hun at sikre sig en plads i dette års Roland Garros.

Andreeva var meget overbevisende på sin vej gennem kvalifikationen. Hun tabte ikke et eneste sæt, da hun skulle sikre sig deltagelse i sin første Grand Slam-turnering.

Tidligere i år spillede hun med i sin første WTA 1000-turnering. Her formåede hun også at imponere, da hun spillede sig frem til fjerde runde.

I Roland Garros stod hun overfor den meget erfarne Alison Riske-Amritraj i første runde. Hun blev derfor ikke spået de store chancer.

De to tennisstjerne har naturligvis ikke spillet mod hinanden før, men amerikanske Riske-Amritraj har ikke haft et godt 2023. Hun har nemlig tabt 11 ud af 12 kampe.

På grund af manglende form for den erfarne amerikaner, var Andreeva i stand til at spille sit eget spil fra start til slut. Hun vandt de første 10 point i første sæt, og fik skabt sig en føring på 3-0.

Hun måtte dog modstå hele tre breakpoints i syvende parti i første sæt. Dermed var hendes føring med et enkelt break i fare. Derefter fik hun hul på en god stime igen, hvor hun vandt 15 point i træk.

I andet sæt fik Riske-Amritraj et enkelt break, men det var alt, hvad hun fik. Andreeva vandt de efterfølgende fire partier, hvorfor hun vandt kampen med cifrene 6-2, 6-1.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024