Årsagen til Lando Norris’ mærkelige uheld fundet: McLaren kræver handling

Foto: Shutterstock

McLaren-teamchef Andrea Stella har langet ud, efter at Lando Norris forlod Las Vegas Grand Prix på grund af et voldsomt uheld.

Lando Norris havde ikke den store succes i Las Vegas. Først og fremmest lagde han ud med en dårlig kvalifikation, mens det i søndagens løb blev endnu værre. Her nåede han kun at køre tre hele omgange, inden det var slut.

Den britiske kører mistede kontrollen over sin bil i sving 11 på fjerde omgang. Det medførte, at han kolliderede med en barriere, som kurede hen ad over en længere distance. Til sidst ramte han endnu en barriere, men dog med lavere fart.

Heldigvis var han ikke kommet mere til skade end, at han selv kunne forlade bilen. Alligevel blev han kørt på et nærliggende hospital til yderligere undersøgelser, fordi han var ‘desorienteret’.

Efterfølgende har der naturligvis været spekuleret en del i, hvad der forårsagede hans uheld. Det har teamchef Andrea Stella nu givet svar på, og han påpeger, at det ikke var en mekanisk fejl.

“Der er et bump på det sted,” sagde Stella ifølge PlanetF1.

“Du kan se alle biler slår gnister, når de kører over dette bump. Jeg tror, at kombinationen af bumpet og de kolde dæk kan have overrasket ham.”

Stella sagde også, at det er vigtigt, at det bliver udbedret inden næste år. Her vender feltet nemlig tilbage til Las Vegas.

“Hvis vi fortsætter med at køre om aftenen, så bør bumpet udbedres. Dækkene vil altid være kolde med lavt vejgreb, og det bliver derfor et meget vanskeligt sving,” sagde han.

“Allerede i løbet af weekenden så vi flere tilfælde af overstyring på det sted. Så afhængigt af tidsplanen, vil vi på det kraftigste anbefale, at dette bump bliver udbedret.”

mandag 11. december 2023

søndag 10. december 2023