Advarsel om ekstremt vejr forud for Emilia Romagna Grand Prix i Italien

Foto: Carlo Bressan/Anadolu Agency via Getty Images

Imola bliver fortsat bombarderet med regn, og for nylig er der blevet udsendt advarsler om oversvømmelser og jordskred.

Regnen har været ubarmhjertig i det nordlige Italien på det seneste. Den store mængde nedbør har allerede medført, at flere hundrede personer har været tvunget at evakuere fra deres hjem.

Ydermere har to mennesker også mistet livet som følge af det ekstreme vejr.

Vejret kan også vise sig at få betydning for Formel 1, da Emilia Romagna Grand Prix skal afvikles denne weekend. Desværre ser det ikke ud til, at regnen kommer til at ophøre.

De seneste prognoser viser, at Imola vil blive udsat for store mængder regn i de kommende døgn. Der kan tilmed falde op mod 100 mm frem til onsdag aften.

Det voldsomme vejr kan medføre, at holdene får svært ved at fuldføre deres indledende planer.

Indtil videre er selve banen gået fri af skader forårsaget af det brutale vejr. Derfor er der fortsat en klar forventning om, at løbet vil blive afviklet som planlagt.

“Vi kan bekræfte, at vejret i vores region i denne uge, ikke har forårsaget ødelæggelse for vores bane eller begivenhed,” sagde en talsmand til PlanetF1.

Umiddelbart ser det ud til, at regnen kommer til at vare ved resten af ugen. De nuværende prognoser viser, at der er en chance for lette byger torsdag og fredag.

I weekenden ser det dog anderledes ud, da voldsommere vejr kan ramme kvalifikationen. Ifølge PlanetF1 er der tilmed en risiko for at tordenvejr på løbsdagen.

Dette kan forpurre planerne om at afprøve nye dækregler under kvalifikationen. Det er planen, at der må kun må køres med hårde dæk i Q1, medium dæk i Q2 samt bløde dæk i Q3.

Hvis vejret holder ved, kommer det dog næppe til at ske. Derimod vil kørerne blive tvunget til at gøre på intermediate-dæk og full wet-dæk i stedet.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024