Afslører matchfixing-tilbud til Novak Djokovic: Kaldes en ‘stikker’

Foto: Novak Djokovic / Getty Images

Novak Djokovic har modtaget et tilbud om matchfixing, som sandsynligvis kunne have indkasseret en stor sum penge.

Den argentinske tennisspiller Marco Trungelliti har hævdet, at Novak Djokovic tidligere er blevet tilbudt at tjene penge på matchfixing i sine kampe.

Trungelliti har tidligere trukket overskrifter verden over, efter han som whistleblower har afsløret matchfixing i tennissporten. I stedet for at blive rost for sin beslutning, er han blevet stemplet som en ‘stikker’, hævder han.

Det er mere end fire år siden, at han valgte at stå frem. I dag har han støtte fra både fra Djokovic og Professional Tennis Players Association.

Han chokerede tennisverdenen i februar 2019, da han afslørede flere sandheder om matchfixing, hvilket skete i et interview med La Nacion. Her afslørede han, at han selv havde afvist betaling for matchfixing, hvilket han efterfølgende anmeldte til Tennis Integrity Unit.

TIU bad ham derefter om at vidne mod tre landsmænd, som blev efterforsket for matchfixing. Dette gælder Federico Coria, Nicolas Kicker og Patricio Heras, der alle blev senere suspenderet.

Nu har han afsløret, at han endte med at føle sig udstødt, selvom han blot forsøgte at holde sporten ren. Faktisk hævder han, at han er blevet stemplet som en ‘stikker’.

Fire år senere spiller Trungelliti nu i Argentina for første gang, siden han talte ud om matchfixing i tennis. Her roste han Djokovic for at forsøge at sætte en stopper for problemet.

“Djokovic sagde, at han var blevet tilbudt matchfixing. Sergiy Stakhovsky, som havde kaldt mig en stikker, kom senere og sagde, at han også havde fået tilbud,” siger han til La Nacion.

For Trungelliti var det ubehageligt, og det ‘gjorde ondt’ at blive stemplet som en stikker. Fra hans side var det nemlig blot et forsøg på at bevare sportens integritet.

“Det er som om, alt faldt på plads, men det knækkede mig dybest set, fordi jeg ikke havde forventet det,” siger han.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024