Aldrig sket før: Danmark dominerer denne vigtige liste

Foto: Dario Belingheri/Getty Images

Danmark har et rigtig godt tag om cykelsporten. Det viser den nyligt opdaterede udgave af verdensranglisten.

Tirsdag er den nye verdensranglisten i cykling blev udsendt. Tager man de røde og hvide briller på, må det siges at være skøn læsning.

Det er nemlig en helt særlig liste, da det er første gang i historien, at der er to danskere i top-5 på den individuelle verdensrangliste.

Både Jonas Vingegaard (Jumbo-Visma) og Mads Pedersen (Trek) har nemlig formået at snuppe en plads blandt de fem bedste cykelryttere i verden. Det er fortsat den slovenske stjerne Tadej Pogacar, der ligger øverst på listen.

Ikke nok med det, så topper Jonas Vingegaard også en anden liste. Han kan nemlig bryste sig af at ligge nummer et på verdensranglisten for etapeløbsryttere. Det er en placering, han har sikret sig efter sin sejr i Critérium du Dauphiné.

På landenes verdensrangliste ser det også rigtig positivt ud. Her kan Danmark bryste sig af at indtage en samle tredjeplads, hvorfor cykelstærke nationer som Spanien, Italien og Holland er overgået. Førstepladsen på denne liste indtages af Belgien.

Derfor har Danmark bragt sig i en god position til at kunne stillet med et fuldt hold, når VM skal køres i Skotland i august. Det er nemlig kun de ti bedst placerede lande, der må stille med otte ryttere.

På nuværende tidspunkt er det nedenstående ti danskere, der er placeret bedst på verdensranglisten:

Jonas Vingegaard (4)
Mads Pedersen (5)
Mattias Skjelmose (17)
Søren Kragh Andersen (74)
Magnus Cort (76)
Alexander Kamp (87)
Andreas Kron (97)
Mikkel Bjerg (148)
Mikkel Honoré (176)
Jakob Fuglsang (209)

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024