AlphaTauri har to kandidater: Disse kørere kan erstatte Nyck de Vries i F1

Foto: Peter Fox/Getty Images

Helmut Marko har bekræftet, at Nyck de Vries har fået et ‘gult kort’. Det betyder, at hans sæde hos AlphaTauri er i fare.

Der er ingen garanti for, at Nyck de Vries kommer til at sidde bag rattet af sin AlphaTauri-racer resten af året. Han har fået et ‘gult kort’, og risikere at blive afløst af to forskellige kørere.

De Vries har ikke formået at ramme det niveau, som Red Bull havde forventet, da de hentede ham til AlphaTauri.

Den hollandske kører gjorde ellers et flot væsen af sig selv under sin Formel 1-debut i 2022. Her kørte han det italienske grandprix for Williams, fordi Alex Albon havde blindtarmsbetændelse.

I år forholder det sig helt anderledes, da han er en ud af to kørere, der ikke har scoret point. Det har medført, at der har været spekuleret i, hvem der potentielt vil kunne overtage hans sæde.

Mange har peget på Daniel Ricciardo, der forud for denne sæson blev hentet til Red Bull som reservekører. Det er dog blevet afvist af både ham og Red Bull-rådgiver Helmut Marko, at det kan blive aktuelt.

Derudover har det også været på tale, at Mick Schumacher kunne blive hans afløser, men også dette er blevet afvist.

For at sætte en stopper for de mange spekulationer, har Marko selv peget på to potentielle afløsere. Sker det, at hollænderen bliver fyret, er hans afløser derfor allerede klar.

“Hvis det værste kommer til at ske, så vil vi trække på vores pulje af unge talenter,” sagde Marko til F1 Insider.

“Vi taler specifikt om Liam Lawson og Ayumu Iwasa. Ricciardo er ikke en mulighed.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024