Aston Martin anklaget for at kopiere Red Bull: Nu taler Christian Horner ud

Foto: Mark Thompson/Getty Images

Red Bull-boss Christian Horner har udtalt sig, efter flere har beskyldt Aston Martin for at kopiere Red Bull.

Et af de mest udbredte samtaleemner i denne sæson i Formel 1, er det faktum, at Aston Martin nærmest ud af det blå er begyndt at involvere sig i toppen.

Der er dog mange, der har opdaget, at der er en del ligheder mellem Aston Martin- og Red Bull-bilerne, hvilket skyldes, at førstnævnte har hentet den tidligere chef for aerodynamik Dan Fallows hos Red Bull.

I sidste sæson blev der tilmed fremsat beskyldninger om, at der var blevet stjålet data fra Red Bull i Milton Keynes.

Aston Martin blev renset for enhver mistanke om dette af FIA, men det ændrer dog ikke på, at der stadig bliver kommenteret på deres lighed.

Red Bull-rådgiver Dr. Helmut Marko udtalte endda i Bahrain, at podiet bestod af ‘tre Red Bulls’, mens Horner også jokede med, at det var rart at se deres ‘gamle’ bil på podiet.

Fallows’ indflydelse hos Aston Martin vil sandsynligvis resultere i yderligere forbedringer i løbet af sæsonen, hvilket måske får Horner til at fortryde, at han tillod ham at forlade Red Bull.

Tilsyneladende er det dog ikke tilfældet, da Horner har bemærket, at hans afgang har givet ‘andre ingeniører’ mulighed for at overtage Fallows’ sted.

“I Storbritannien har du syv hold inden for en radius på formentlig 50 miles, så der vil uundgåeligt være konkurrence,” sagde Horner til Sky Sports.

“Vi har hos Red Bull haft en meget lav personaleomsætning i vores historie, og det er dejligt, at vi har givet talent en chance for at udvikle sig og opnå store ting.”

“Jeg glad på Dans vegne, og at han gør et godt stykke arbejde, men hans afgang har givet andre ingeniører en mulighed, og alt handler om udvikling. Det hold, vi har nu, er endnu stærkere end det, vi havde for to år siden.”

“Vi kigger altid indad og ser fremad.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024