Aston Martin dropper Mercedes: Skifter til denne motorproducent

Foto: Clive Mason - Formula 1/Formula 1 via Getty Images

Aston Martin dropper Mercedes som motorleverandør i Formel 1. I stedet har de udset sig et samarbejde med en anden aktør.

Det er blevet rapporteret, at Aston Martin ikke har planer om at bruge Mercedes-motorer fra 2026 og frem. Derimod forventes det, at holdet vil indgå et nyt samarbejde med japanske Honda.

Honda har været på udkig efter en samarbejdspartner til 2026 og frem, siden Red Bull meldte ud, at de ville indgå et samarbejde med Ford. Det samme er tilfældet for Red Bull-ejede AlphaTauri.

Den japanske producent har haft ganske få hold at vælge mellem. Det skyldes, at det kun er et fåtal af holdene, der endnu ikke har indgået et samarbejde med en leverandør.

Angiveligt skulle Aston Martin være deres foretrukne valg. Det lyder også, at det britiske hold forventes at starte et sådant samarbejde, når de nye regler træder i kraft.

Ifølge The Race ‘har flere kilder indikeret, at Honda vil forpligte sig til at overholde de nye regler’. Samme kilder har angivet, at Aston Martin forventes at blive deres samarbejdspartner, selvom de har en aftale med Mercedes.

Det betyder naturligvis, at Aston Martin vil være nødt til at opsige sit samarbejde med Mercedes. Dette vil få stor betydning for deres bil, da de må give afkald på både motor, affjedring og gearkasser.

Derfor vil de være tvunget til at designe deres egne dele. Det kan vise sig at blive en udfordring, da holdet har minimal erfaring med at gøre dette.

Hovedparten af deres nuværende bil kommer direkte fra Mercedes, hvilket er årsagen til, at Toto Wolff har talt om lighederne mellem W14 og AMR23.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024