Aston Martin forvirret over Mercedes-advarsel: Hvordan vidste de det?

Foto: Paolo Pedicelli ATPImages/Getty Images

Aston Martin-teamchef Mike Krack har udtalt, at Mercedes ‘ved mere om vores bil, end vi selv gør’. Det skete efter en radiomelding under Canadas Grand Prix.

Under Canadas Grand Prix fik Lewis Hamilton pludselig en overraskende melding over radioen. Han fik nemlig at vide, at Fernando Alonso havde problemer med bremserne. Det var Aston Martin dog ikke selv klar over.

Med blot 10 omgang tilbage af løbet, gjorde Hamilton et ihærdigt forsøg på at hente Alonso. Han formåede at reducere hullet mellem de to biler helt ned til 1,4 sekunder. Her fik han at vide, at hans rival havde problemer med bremserne.

“Det lyder som om, at Alonso har problemer med bagbremsen,” sagde en ingeniør til Hamilton.

Det blev man overraskede over at høre hos Aston Martin, da de ikke selv var klar over dette.

“Jeg blev overrasket over at høre det. Jeg tror, at Lewis fik at vide, at vi havde problemer med bremserne,” sagde Krack efter løbet ifølge PlanetF1.

“Vi kiggede på hinanden, og vi sagde: ‘De ved mere om vores bil, end vi selv gør. Vi burde tale med vores Mercedes’ ingeniører’.”

Heldigvis for Alonso var der dog ikke problemer med bremserne. Derimod havde Aston Martin bekymringer om, hvorvidt der var problemer med brændstofsystemet i hans bil.

Som følge af dette, blev Alonso bedt om at løfte foden lidt fra speederen. Det betød, at han også mistede chancen for at indhente Max Verstappen, der kørte sig til endnu en sejr.

Efterfølgende har det dog vist sig, at det blot var falsk alarm. Det vil sige, at Alonso sagtens kunne have forsøgt at køre efter sejren.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024