Barcelonas teenagesensation får sin La Liga-debut i sejren over Betis

Foto: Eric Alonso/Getty Images

Den 15-årige kantspiller har skrevet sig selv ind i historiebøgerne, da han fik spilletid i lørdagens kamp mod Real Betis.

15-årige Lamine Yamal har skrevet sig ind i historiebøgerne for FC Barcelona, da han lørdag fik sin debut for førsteholdet.

Den unge stjerne, der har fået sin fodboldopvækst på La Masia-akademiet, er nemlig den yngste spiller nogensinde til at få debut i La Liga for den catalanske storklub.

Yamal er blevet spået til at være det næste store talent i Barcelona, og derfor har der været stor spænding omkring, hvornår han ville få muligheden for at bevise sit værd på banen.

Han blev inkluderet i truppen til kampen mod Atletico Madrid, men den unge angriber fik ikke spilletid. Derfor måtte han acceptere at sidde på bænken i hele kampen.

I lørdagens kamp mod Real Betis fik han dog sin debut, da han i det 84. minut blev skiftet ind i stedet for danske Andreas Christensen.

Til trods for, at kampen allerede var blevet lukket med scoringer fra både Lewandowski, Christensen og Raphinha ,samt et selvmål fra Guido Rodríguez, gjorde Yamal bestemt væsen af sig, da han var tæt på at score.

Han blev samtidig den femte yngste spiller til at få debut i La Liga. Rekorden sidder Mallorcas Luka Romero på, da han fik sin debut i en kamp mod Real Madrid i en alder af kun 15 år og 219 dage.

Barcelonas sejr over Betis, var en vigtig én af slagsen, da det betød, at de kunne udvide deres føring ned til Real Madrid på 2. pladsen. Xavi og co. er nu foran med 11 point, og nærmer sig derfor La Liga-titlen for denne sæson.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024