Bjarne Riis: Tour de France-rute passer bedre til Tadej Pogacar

Foto: Ole Jensen/Getty Images

Tour de France kommer næste år til at adskille sig fra de seneste mange år.

Tour de France har haft sin afsluttende etape i Paris de seneste mand år. Men sådan bliver det ikke næste år. Derimod har den sidste etape sin målstreg i Nice.

Det handler dog ikke om, at arrangørerne blot har ønske at prøve noget nyt. Derimod har de været nødt til at droppe den ikoniske afslutning på Champs-Élysées i Paris. Årsagen er, at der på samme tid bliver afviklet OL i den franske hovedstad.

Derfor er afslutningen blevet lavet helt om, hvor der blandt andet er bjergetaper på 19. og 20. etape. Til slut er det en tidskørsel, der skal afgøre, hvem der bliver den samlede vinder.

Og spørger man tidligere cykelrytter Bjarne Riis, så er han faktisk ikke i tvivl. Han mener, at næste års rute passer bedre til Tadej Pogacard, end til danske Jonas Vingegaard.

“Jeg synes, den passer Pogacar bedre, hvis han kører en god tidskørsel. Ruten er ikke hård nok til Jonas, synes jeg. Der er ikke mange etaper, hvor der er tre-fire hårde bjerge, og det slutter opad. Det er her, Jonas skal gøre forskellen,” siger han til B.T.

“En af dem er Isola-etapen (den 19., red.). Col de Vars og La Bonette er hårde stigninger. I sig selv er er Isola-stigningen, hvor etapen slutter, ikke slem. Men det er sidst på Touren, og efter de to andre stigninger er man nok mærket.”

Vingegaard har ellers selv udtalt sig positivt om 2024-ruten i Tour de France. Han mener selv, at det er den bedste rute i den tid, hvor han har kørt det franske etapeløb.

lørdag 9. december 2023

fredag 8. december 2023