Boston Celtics tæt på at skrive NBA-historie

Foto: Samir Hussein - Pool/WireImage

Boston Celtics er tæt på at skrive NBA-historie, efter en dramatisk sejr over Miami Heat.

Med nød og næppe sikrede Boston Celtics sig en sejr over Miami Heat i kamp 6 i Eastern Conference-finalen lørdag.

Længe så det ud til, at Miami ville trække det længste strå. Det fik Boston-profilen Derrick White lavet om på kort inden kampens afslutning. Her fik han sendt bolden i kurven og bragt stillingen op til 104-103.

Bostons uventede sejr har medført, at de nu er tæt på at skrive NBA-historie. Det skyldes, at der er intet hold i historien, der har vundet et slutspil, efter at have været bagud med 0-3. Det skriver CNN.

Marcus Smart forsøgte sig med at kast fra 27 yards, hvilket ramte kanten af kurven i de døende sekunder af kampen. Heldigvis for Boston var White hurtig til at opsnappe bolden og lave et rebound.

Kampen blev blæst af, da bolden faldt ned gennem nettet. Derfor var der behov for at se nærmere på scoringen, inden det kunne afgøres, om den var i kurven i rette tid.

Da det blev bekræftet, at det var tilfældet, havde White god grund til at juble. Det gjorde ham nemlig til kun den anden spiller i NBA-historien, der scoret kort inden kampens afslutning, så holdet undgik eliminering.

Den første spiller, der gjorde dette, var Michael Jordan tilbage i 1989. Det famøse øjeblik er endt med at blive kendt som ‘The Shot’.

Den sidste kamp mellem Boston og Miami skal spilles på TD Garden. Da det er kamp 7, er det knald eller fald for de to hold. Vinderen sikrer sig en plads i NBA Finals, hvor de skal møde Denver Nuggets.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024