Cameron Smith tæt på at blive verdens nummer ét – smed det hele på sidste runde

Foto: Shutterstock

Cameron Smith forsøgte at vinde FedEx St Jude Championship, for at kunne indtage 1.-pladsen på verdensranglisten. Sådan gik det ikke.

Australske Cameron Smith gjorde et forsøg på at vinde FedEx St Jude Championship. Med sejren kunne han have erobret pladsen som nummer et på verdensranglisten.

Sådan gik det ikke til. Det skyldes primært, at han led et stort slag, inden han havde slået ud på sidste runde.

Smith spillede sin tredje runde i 67 slag på TPC Southwind. Dermed var han to slag efter den førende JJ Spaun, og havde gode chancer for at indhente ham.

Desværre blev han søndag idømt en straf to slag, fordi han havde spillet fra det forkerte sted på fjerde hul i sin tredje runde.

Et billede på de sociale medier viser, at hans bold var på den røde linje, som markerede straffeltet. Her lå han, efter han havde droppet sin bold.

“Før starten på den sidste runde af FedEx St Jude Championship blev Cameron Smith idømt en straf på to slag for et brud på regel 14.7 (spille bold fra det forkerte sted) på hul fire i tredje runde, da han opererede under regel 17.1 (når bolden er i straffeltet),” skriver PGA Tour i en meddelelse.

“Smiths score er blevet justeret, og han begynder sidste runde på 201 slag (-9). Holdene til finalerunden vil ikke blive justeret.”

Smith, der vandt Players Championship i marts og sin første store titel ved Open på St. Andrews, kan vippe Scottie Scheffler af pinden som nr. 1 i verden. Dette kræver dog, at han vende skuden, da han er fire slag efter forud for Memphis.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024