Carlos Alcaraz med overraskende melding: Tager en pause fra tennis

Foto: Luke Walker/Getty Images for LTA

Den spanske tennisstjerne Carlos Alcaraz er kommet med en overraskende melding.

Carlos Alcaraz har gjort det meget klart, at han fortsat arbejder for at overtage 1.-pladsen på ATP-ranglisten. Den er serbiske Novak Djokovic indehaver af, selvom han ikke har spillet meget på det seneste.

Og nu er det Alcaraz’ tur til at tage sig en pause fra tennissporten. Den spanske stjerne har meldt ud, at han har i sinde at tage sig en pause fra turneringer i det næste stykke tid.

Det er en beslutning, han har truffet i kølvandet på det skuffende nederlag til bulgarske Grigor Dimitrov i ottendedelsfinalen i Masters 1000-turneringen i Shanghai.

Den spanske avis Marca skriver, at Alcaraz har valgt at holde en uges pause fra alle tennisaktiviteter. Han forventes dog at vende retur til sin træning på Ferrero Tennis Academy torsdag den 19. oktober.

Dertil oplyser den spanske avis også, at kun Swiss Indoors i Basel, Paris Masters og ATP Finals er tilbage i hans kalender. Derfor kan det blive svært for det spanske talent at slutte året af som nummer 1 på ranglisten.

Den serbiske legende overhalede Alcaraz på ranglisten, da han vandt sin Grand Slam-titel nummer 24. Siden de har han holdt fast i placeringen, selvom Alcaraz har gjort hvad han kunne, for igen at rykke op som nummer 1.

I den asiatiske del af sæsonen var Alcaraz på udkig efter vigtige point, da han ønskede at rykke tættere på Djokovic på listen. Dette er dog ikke lykkedes ham at gøre i tilstrækkeligt omfang.

Han formåede først at spille sig frem til semifinalen i ATP 500-turneringen i Beijing. Dernæst rejste han videre til Shanghai, hvor det – som sagt – blev bragt til ophør i ottendedelsfinalen. Derfor er han også fortsat nummer to verdensranglisten.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024