Carlos Alcaraz slår Jan-Lennard Struff og forsvarer Madrid Open-titel

Foto: Oscar Gonzalez/NurPhoto via Getty Images

Carlos Alcaraz vandt over Jan-Lennard Struff i finalen og forsvarer dermed sin titel i Madrid Open.

Det er efterhånden ved at blive en vanesag for den kun 20-årige Carlos Alcaraz at forsvare sine titler.

Det gjorde han, da han mødte Stefanos Tsitsipas i finalen i Barcelona Open, og søndag kunne han også lade sig kåre som vinder af dette års Madrid Open.

Dermed kunne han ikke blot glæde sig over, at han forsvarede sin titel, men også, at han i en alder af kun 20 år har vundet imponerende 10 ATP-turneringer.

Selvom der var en klar forventning om, at den spanske stjerne vil besejre Struff, var det ikke uden kamp til stregen.

Derfor endte finalen i Madrid også med at strække sig over to og en halv time, da Alcaraz skulle bruge alle tre sæt på at vinde.

Et punkt, hvor Struff viste sig at være bedre på dagen, var i forhold til antallet af aces. Til gengæld var Alcaraz bedre, når det kom til forsvaret, hvilket i sidste ende var, hvad der gjorde forskellen.

Verdens nr. 2 vandt 39% af alle sine returslag, hvilket var en kende mere end Struff, der vandt 36% af sine.

Desuden var Alcaraz også god til at udnytte det faktum, at Struff flere gange måtte have andenserven i brug. Her vandt den spanske stjerne i 55% af tilfældene.

Alcaraz har arbejdet hårdt med henblik på at kunne genvinde pladsen som nr. 1 i verden, som Novak Djokovic for tiden er indehaver af.

Både Djokovic og Alcaraz deltager i denne uge i Italian Open i Rom. Hvis den spanske spiller formår at holde niveauet oppe, er der en chance for, at han overhaler serberen, og dermed genvinder 1. pladsen på ATP-ranglisten.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024