Carlos Alcaraz vinder sin første turnering på græs – tilbage som verdensetter

Foto: Hannah Fountain - CameraSport via Getty Images

Tennisstjernen Carlos Alcaraz vandt søndag sin første turnering på græs, hvilket har medført, at han er tilbage som verdens nummer 1.

Søndag vandt han over australske Alex de Minaur i to sæt med cifrene 6-4, 6-4. Dermed vandt han også titlen på Queen’s Club i London.

Det er den spanske stjernes femte titel i denne sæson. Dermed har han skrabet point nok sammen til igen at indtage førstepladsen på verdensranglisten. Denne plads har hidtil været indtaget af serbiske Novak Djokovic.

“Det betyder meget at have mit navn på trofæet,” sagde Alcaraz efter kampen ifølge AFP.

Den 20-årige spanske stjerne har nu sluttet sig til legender som Rafael Nadal, Pete Sampras og John McEnroe. Fælles for dem alle er, at de også har vundet den ikoniske græsturnering.

“Det er specielt for mig at spille her. Så mange legender har vundet her, så at se mit navn på trofæet omgivet af de store mestre for mig er fantastisk,” sagde han også.

Det var kun tredje gang i hans karriere, at Alcaraz stillede op i en turnering på græs. Derfor er det bestemt også imponerende, at han gik hele vejen.

I de to andre tilfælde lykkedes det ham ikke at komme længere end fjerde runde. Det har i begge tilfælde været ved Wimbledon.

Hans flotte præstation på Queen’s Club har gjort, at han nu ses som en seriøs konkurrent til Djokovic under Wimbledon. Da han indtaget førstepladsen på verdensranglisten, er det også ham, der er topseedet til turneringen.

“Det hjælper meget at komme ind i Wimbledon som nummer et og som topseedet. Det er fantastisk, men endnu en gang ville det ikke være muligt uden støtte fra alle mennesker gennem hele ugen,” tilføjede Alcaraz.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024