Carlos Sainz tilbyder ‘spøgelsesbil’ til Formel 1’s voksende dilemma

Foto: Eric Alonso/Getty Images

Carlos Sainz mener selv, at han har en god løsning på de stigende problemer i kvalifikationen.

Ferrari-kører Carlos Sainz mener, at det nuværende kvalifikationsformat i Formel 1 kan reddes med en såkaldt ‘spøgelsesbil’-teknologi. Formel 1 siges at lede efter en måde at løse problemerne med langsomme biler på banen.

I Canadas Grand Prix fik Sainz en straf på tre pladser, fordi han blev fundet skyldig i at have blokeret for Alpines Pierre Gasly.

Den franske racerkører var rasende over dette, og mente tilmed, at det ville være nødvendigt at ‘suspendere’ Sainz for denne handling.

I løbet af de seneste år har der generelt været store problemer med lignende sager. Flere kørere skruer nemlig ned for farten på nogle af deres omgange, for at skabe plads til den forankørende bil. Dette giver dog problemer for bilerne bag dem, som kommer med fuld fart.

I weekenden går turen til Red Bull Ring i Østrig, som er kendt for at være en kort bane. Derfor kan trafikken på banen vise sig at blive et problem i kvalifikationen. Det kan særligt vise sig at blive problematisk i Q1, hvor alle biler skal på banen.

Sainz har dog en god idé til, hvordan man kan løse dette. Han mener, at man skal bruge et format, som minder om, hvad Formel 2 brugte i Monaco. Her blev bilerne opdelt i to grupper

“Den kortsigtede løsning ville have Q1 som en delt. 10 biler i hver med en fra hvert hold pr. gruppe,” sagde han ifølge RacingNews365.

“Jeg tror, at Q2 vil forbedre sig en del, og Q3 er ikke et problem. Så det vil kun være på korte baner. I Q1 kan du måske dele hver session med otte minutter til én gruppe, og otte minutter til en anden gruppe.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024