Caroline Wozniacki om kronisk sygdom: ‘Jeg skal passe på’

Foto: Robert Prange/Getty Images

Caroline Wozniacki er nødt til at passe på, når hun spiller tennis. Det er tilfældet under både træning og kamp.

Det er de færreste professionelle tennisspillere, der spiller med en kronisk leddegigt-sygdom. En af dem, der gør det, er Caroline Wozniacki. Det er en sygdom, som hun har døjet med i mere end fem år.

Derfor er det også meget vigtigt for hende at have rutiner i hverdagen. Hvis hun ikke holder sig til disse, kan det i værste fald sætte en stopper for hendes comeback, som hun satte i gang sidste år.

Derfor er hun også meget opmærksom på, at hun er nødt til at passe på din krop. Det er dog ikke blot hendes træning, der skal være i fokus. Det gælder også for hendes søvn og kost.

“Jeg skal helt sikkert passe på kroppen og de ting, jeg gør til daglig. Hvordan jeg sover, og hvad jeg spiser. Det arbejder jeg på hver eneste dag,” siger Caroline Wozniacki tl B.T.

“Jeg kan ikke bare spille en kamp og så tage hjem på hotellet for at slappe af og tænke: ‘Det skal nok gå’. Jeg skal virkelig gøre mine rutiner og være påpasselig med de ting, jeg gør.”

Det er lidt mere end fem år siden, at Caroline Wozniacki for første gang afslørede, at hun var blevet ramt af en leddegigt-sygdom.

To år senere meddelte hun, at hun havde besluttet at indstille sin karriere. Hun spillede sin sidste turnering ved Australian Open i 2020.

Eller det troede hun i hvert fald selv, at hun gjorde. Men tre år senere besluttede hun sig for at vende tilbage. Derfor deltager hun også i Australian Open, som er årets første Grand Slam-turnering.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024