Chelsea-ejer køber fransk storhold

Foto: Jacques Feeney/Offside/Offside via Getty Images

Konsortiet BlueCo, der købte Chelsea sidste år, har købt sig ind i endnu en fodboldklub.

Sidste år blev fodboldklubben Chelsea solgt til konsortiet BlueCo, som nu har købt sig ind i endnu en fodboldklub.

Ifølge ESPN har de indgået en aftale med den franske klub Strasbourg, som de overtager majoriteten af aktierne i.

Aftalen betyder, at BlueCo vil foretage en investering i både Strasbourgs førstehold samt akademiet. Desuden vil Marc Keller blive siddende som klubbens præsident. Han har siddet ved roret siden 2012, hvor klubben var tæt på at gå konkurs.

Siden dengang har Strasbourg udviklet sig i en positiv retning, da de er rykket op i Ligue 1. Her har de spillet de seneste seks sæsoner, og i 2019 vandt de endda den franske ligacup.

“Dette er en vigtig dag for Racing [Club de Strasbourg]. Det er noget jeg og de andre aktionærer har tænkt på i de sidste to år,” udtaler Keller i en pressemeddelelse.

“Vi har bygget en klub, der er sund på alle niveauer og godt styret. Selvom der ikke var økonomiske problemer, var vi klar over, at vi havde nået loftet for vores model.”

“Hvis vi ville fortsætte med at drive Racing fremad og sende den ind i en ny dimension, var vi nødt til at blive ledsaget af en solid struktur, der var i stand til at understøtte vores udvikling og vores ambition.”

Der er ikke blevet meldt noget officielt ud om detaljerne i handlen. Kilder har dog fortalt ESPN, at konsortiet har fået tæt på 100% ejerskab af klubben, hvilket de har betalt 75 millioner euro for.

Chelsea blev sidste år overtaget af et konsortium ledet af Todd Boehly og Clearlake Capital, efter at Roman Abramovich blev tvunget til at sælge Premier League-klubben.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024