Chokeret Formel 1-stjerne: Sekunder fra at ramme folkemængde i pitlane

Foto: Alex Pantling/Getty Images

Esteban Ocon var tæt på at ramme en folkemængde, der havde samlet sig ved indgangen til pitlane søndag eftermiddag.

Esteban Ocon har krævet, at FIA tager ansvar og reagerer på problemet efter, hvad han selv beskriver som en ‘stor katastrofe’ nær var sket under Aserbajdsjans Grand Prix søndag eftermiddag.

Ocon, der kører for Alpine, var meget tæt på at køre ind i mængde af folk, der havde samlet sig i pitlane, da han på løbets sidste omgange kørte ind, for at få skiftet sine dæk.

Video fra den franske kørers bil viser, at der er en gruppe på ca. 20 mennesker, der skynder sig at flytte sig, da han kommer kørende på fuld fart. De havde samlet sig ved indgangen til pitlane, selvom løbet stadig var i gang.

“Det kunne have været en stor, stor katastrofe i dag. Jeg var tæt på at ramme dem, og var nødt til at bremse,” sagde Ocon ifølge Independent.

“Jeg kom kørende med høj fart og hvis jeg ikke havde bremset hårdt op, kunne det have været en stor katastrofe. Det var vanvittigt.”

En repræsentant fra FIA blev tilkaldt for at tale med stewards efter løbet, hvor det blev bekræftet, at der er blevet åbnet op for en nærmere undersøgelse af episoden.

“Jeg forstår ikke, hvorfor de går i gang med at forberede podiet, når vi stadig kører racerløb. Der er stadig en omgang tilbage. Jeg kommer kørende med 300 km/t og bremser meget sent,” sagde Ocon også.

“Det er klart. Vi er nødt til at vente indtil alle biler er kørt forbi det ternede flag og sikre, at der ikke er race i pitlane. Det er ikke et mysterium. Det er meget enkelt.”

“Vi vil ikke se det her ske igen. Jeg er sikker på, at FIA har set det, og at de vil handle på det. Og hvis de ikke gør det, så vil jeg tage en snak med dem.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024