Chokmelding hos Jumbo-Visma: Misser Giro d’Italia

Foto: Joan Cros Garcia - Corbis/Getty Images

Det er ikke noget, der fylder så meget i hverdagen længere, men det betyder ikke, at coronaen er et overstået kapitel – og slet ikke i cykelverdenen.

Coronavirus er fortsat et problem flere steder i verden, og påvirker derfor også flere forskellige sportsgrene. Blandt andet har den smitsomme virus fortsat stor indflydelse på cykelverdenen.

Det har de lært på den hårde måde hos Jonas Vingegaards hold, Team Jumbo-Visma, da de har mistet to af holdets store profiler, der skulle have stillet til start i Giro d’Italia, der bliver sat i gang på lørdag.

Både den norske verdensmester i enkeltstart, Tobias Foss, og Robert Gesink er nemlig blevet smittet med coronavirus, hvilket betyder, at de ikke kan få lov til at stille til start i den italienske Grand Tour.

Det er det hollandske storhold, der selv har meldt ud, at de to stjerner er ude. Det sker i et opslag på det sociale medie Twitter.

Her fremgår det også, at Jumbo-Visma har fundet deres afløsere, da hhv. Jos van Emden og Rohan Dennis har fået de to tomme pladser på holdet.

Selvom de også har danske Vingegaard i folden, er det ikke planen, at han skal køre med i Giro d’Italia i år. Derimod skal han fokusere på at blive klar til dette års Tour de France, hvor han skal forsvare sin titel.

Derimod kommer de til at satse på, at en af holdets andre profiler i form af Primoz Roglic kan stille sig øverst på podiet efter sidste etape. Han er en af de store favoritter til at løbe med den samlede sejr.

I år er der i alt tre danskere, der stiller til start i Giro d’Italia: Mads Würtz Schmidt (Israel), Magnus Cort (EF Education) og Mads Pedersen (Trek).

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024