Horner advarer mod “game-changer”, der vil stoppe Red Bulls dominans

Foto: Gongora/NurPhoto via Getty Images

Christian Horner maner til ro, og slår fast, at Red Bull endnu ikke kan vide sig sikre på at vinde endnu et Formel 1-verdensmesterskab.

Teamchef Christian Horner nægter at tro, at Red Bull stikker af med Formel 1-verdensmesterskabet allerede. Derimod mener han, at konkurrenterne vil lægge pres på, for at få indført nye regler.

Red Bull er kommet klart bedst fra land i 2023-sæsonen i Formel 1, hvor de har sikret sig førstepladsen i begge løb.

Max Verstappen åbnede sæsonen med en dominerende sejr i Bahrain, og få uger efter vand Sergio Perez i Saudi-Arabien, hvor Verstappen måtte start på en 15. plads på grund af en straf.

Da ingen af de øvrige hold, har været i stand til at følge med, har flere allerede kåret Red Bull som vindere. Horner maner dog til ro, da han ved, at tingene kan vende på et splitsekund.

I fortiden har dominerende hold fået deres fordel fjernet af nye regler, der forbyder specifikke innovationer. Og Horner mener, at der er chance for, at det samme kan ske i år.

“Der er altid noget, altid et teknisk direktiv, der kommer – en game changer,” sagde han til inews.

Og han er ikke i tvivl om, at det er noget, der kommer i kølvandet på presset fra Red Bulls rivaler, der vil have F1-lovgiverne til at foretage ændringer.

“Du kan være sikker på, at de andre planlægger: ‘Hvordan kan vi bremse dem?’. Det er en del af spillet. Efter at have gennemlevet det, før man bliver mere rutineret i, hvordan man over det.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024