Christian Horner forsøger at fjerne Helmut Marko: Intern kamp i Red Bull

Foto: Jon Hobley/MI News/NurPhoto via Getty Images

Red Bull-teamchef Christian Horner arbejder angiveligt på at skille sig af med Helmut Marko.

Helmut Marko har været tilknyttet Red Bull Racing som rådgiver i mange år, men snart kan det måske være slut. Christian Horner ønsker angiveligt at skille sig af med ham.

Partnerskabet mellem Horner og Marko har ellers været meget succesfuldt. Det har ikke blot ført til i alt seks verdensmesterskaber, men har også gjort dem til et dominerende hold i Formel 1.

På trods af dette, skulle der være spændinger mellem de ledende personer hos Red Bull. Ifølge den brasilianske avis Globo er spændinger på et sådant niveau, at der er ‘kamp om magten’, hvilket har været tilfældet siden holdstifter Didi Mateschitz’ død.

Angiveligt skulle Horner have et ønske om at få fuld kontrol over koncernens aktiviteter i Formel 1. Dertil vil han i fremtiden også være sikker på at have ‘stor indflydelse’ hos søsterholdet AlphaTauri. Samtidig vil han have indflydelse på ændringer ift. både kørere og ledelse.

Teamchefen var angiveligt involveret i beslutningen om at ansætte den nye administrerende direktør Peter Bayer. Han har en fortid som administrerende direktør for FIA.

Derudover lyder det også fra Globo, at Horno skulle have et ønske om at ‘skille sig af med’ japanske Yuki Tsunoda. Det kan dog vise sig at blive vanskeligt, da han netop har underskrevet en ny aftale med AlphaTauri.

Alligevel kan han ende med at få sit ønske om dette opfyldt, da Tsunoda er blevet sat i forbindelse med et skifte til Aston Martin.

Efter sigende skulle det være Honda-repræsentanter, der har presset hans kontraktforlængelse igennem, selvom Red Bull gjorde modstand. Netop derfor skulle Horner være interesseret i at skille sig af med Tsunoda, ligesom han vil have Marko ud af klappen.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024