Christian Horner: Seks Formel 1-hold brød reglerne for budgetloftet

Foto: Mark Thompson/Getty Images

Red Bull er blevet straffet for ikke at have overholdt budgetloftet i 2021, men ifølge Christian Horner har flere hold udtrykt, at de er bekymrede for, at de har overtrådt 2022-budgetloftet.

Ifølge Red Bull-cheferne Christian Horner og Helmut Marko er der op mod seks hold i Formel 1, der kan have overtrådt reglerne for budgetloftet i 2022.

Der blev ikke taget godt imod nyheden om, at Red Bull ikke havde overholdt reglerne for budgetloftet i 2021, hvilket kom frem efter deres samlede sejr i verdensmesterskabet i 2022.

Det førte til, at Red Bull blev idømt en bøde på 6 mio. pund, ligesom de har fået 10% mindre tid til at udvikle på deres bil.

Men nu lyder det altså, at der også er bekymringer om, hvorvidt holdene har været i stand til at overholde reglerne for 2022. Tallene fra sidste år er nemlig blevet indberettet til FIA den 31. marts.

Som et resultat af den pressede økonomi og den stigende inflation, har flere hold tilsyneladende haft svært ved at overholde reglerne om budgetloftet.

Faktisk lyder det, at op mod seks hold skulle have gjort det klart, at de risikerer at overstige budgetloftet for 2022, der lød på 111 mio. pund, hvilket svarer til næsten 940 mio. kr.

“Der er stor risiko for at seks hold, ikke kan overholde loftet,” lød det fra Christian Horner ifølge The Independent.

“Energipriserne har været eksponentielle, men heldigvis har vi været beskyttet mod det.”

“Men der er en chance for, at flere hold, hvoraf mange har udtalt det under FIA-møder, vil bryde loftet i år.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024