Cykelstjerne ‘angriber’ sit eget hold i interview: ‘Jeg er ligeglad’

Foto: Elena Vizzoca/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

Jay Vine har langet ud efter sit eget hold, UAE Team Emirates, da han ikke er tilfreds med deres strategi.

UAE Team Emirates-rytter Jay Vine har stillet spørgsmålstegn ved sit eget holds tilgang til Giro d’Italia.

Han har forklaret, at han mener, at deres plan er ‘uklar’. Ligeledes udtalte Vine, at han ikke var interesseret i at slutte i top-10 i det samlede klassement, mens holdkammeraten Joao Almeida jagter den samlede sejr.

Den australske cykelrytter udtalte, at han er blevet bedt om at hjælpe Almeida, og at gå efter at slutte i top-10 i det samlede klassement. Det betyder også, at han ikke skal jagte etapesejre.

Vine er ikke helt tilfreds med denne beslutning fra holdets side, da det efter sigende strider imod, hvad de blev enige om forud for hans seneste kontraktforlængelse med holdet.

Forud for 12. etape befandt Vine sig på en 18. plads i det samlede klassement. Her var han 12 minutter og 52 sekunder efter førende Geraint Thomas. Almeida befandt sig derimod på en 3. plads.

“Det er uklart i øjeblikket, hvad holdets plan er,” sagde Vine til Eurosport.”

“Jeg bliver ved med at få at vide, at jeg kan køre efter en placering i top-10, men det er ikke interessant for mig personligt. I en ideel verden ville mit mål være at tabe 45 minutter, og derefter være i stand til at målrette nogle etaper.”

“Den anden del er at passe Joao. At få ham på podiet eller give ham sejren, er vigtigere end en etapesejr for mig. Uanset hvad holdet beslutter sig for, er jeg glad.”

Da han svarede på, hvorfor det ikke har nogen interesse for ham at sige efter en top-10-placering, svarede han.

“Det har ingen interesse for mig, fordi det overhovedet ikke har nogen pengemæssige værdi,” sagde han.

“Jeg har skrevet under på en fireårig aftale, og en del af forhandlingerne var ‘top-10-placeringer er meningsløse’. Så jeg er ligeglad. Det kan være fantastisk for holdet, for sociale medier, men sejre eller podier er det vigtige. Bortset fra det er jeg glad for at kunne hjælpe Joao, men personligt er jeg ligeglad.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024