Cykelstjerner raser efter farlig afslutning

Foto: David Ramos/Getty Images

Ikke alle var fans af, hvor stærkt det gik, da 2. etape af Baskerlandet Rundt blev afgjort. Flere mente, at der var for meget fart på.

Da 2. etape af Baskerlandet Rundt nærmede sig sin afslutning, bestod ruten af en lang række sving, der skulle klares med høj hastighed. Ikke nok med det, så var det også på vej ned ad et bjerg.

Af denne grund var det ikke uden risiko for de ryttere, der deltog på etapen, og det er bestemt ikke alle, der var tilfredse med, hvordan sidste del af etapen skulle køres.

Det var omtrent de sidste fem kilometer af anden etape, der gik nedad med høj fart, hvorfor der var brug for både snilde og teknik, hvis man skulle undgå at vælte på cyklen.

Dette er ikke faldet i god jord hos alle, og efter etapen var flere af de involverede ude at slå fast, at de ikke var tilfredse med afslutningen på tirsdagens etape.

“Det er virkelig utroligt, at UCI har godkendt dette. Den sidste kilometer var okay, men den sidste nedkørsel var simpelthen ikke rimelig,” lød det blandt andet fra Ide Schelling, der vandt etapen, til In de Leiderstrui.

Han var dog ikke ene om at være utilfreds med afslutningen, da det også var tilfældet for David Gaudu, der gjorde det klart, at sidste dele af etapen var både ‘skammelig’ og ‘grænseoverskridende’.

Også Simon Guglielmi forklarede, at han var bange flere gange i løbet af de sidste kilometer på etapen.

“Den sidste del af etapen var farlig, og jeg var bange flere gange. Det er ærgerligt, at der ikke var tre flade kilometer efter nedkørslen til at vurdere målstregen,” sagde han ifølge Cyclingnews.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024