Dårligt nyt for Red Bull: Formel 1 overvejer at bandlyse DRS i kvalifikationen

Foto: Gongora/NurPhoto via Getty Images

Formel 1 overvejer at indføre et forbud mod brug af DRS under kvalifikationen, hvilket kan få konsekvenser for Red Bull.

På nuværende tidspunkt er det tilladt for kørerne at bruge DRS i fastsatte zoner på banen. Det er kun i tilfælde af, at race control deaktiverer DRS, at det ikke må bruges.

Dette har vist sig at være en klar fordel for Red Bull, der har udviklet en bil, der er god til at udnytte DRS. Det samme kan man ikke sige om alle deres konkurrenter.

Som følge af dette, opnår Red Bull fantastiske hastigheder på strækninger med DRS. Nu kan det dog ende med, at de mister denne fordel, skriver Auto Motor und Sport.

Det tyske medie skriver, at Red Bulls DRS-fordel var meget tydelig på Spa. Lewis Hamilton blev målt til at køre 313,4 km/t, da han kørt gennem den velkendte Eau Rouge-sektion.

Her var han en del hurtigere end både Max Verstappen og Sergio Perez. De blev målt til hhv. 307,2 km/t og 307,9 km/t i denne sektion.

På den efterfølgende Kemmel-strækning var det helt anderledes, da det var Red Bull-kørerne, der var hurtigst. Her blev de mål til at køre 340,8 km/t og 338,8 km/t, mens Hamilton blev målt til at køre 333,0 km/t.

Angiveligt skulle dette have fået Formel 1 til at overveje at droppe brugen af DRS. Det vil dog kun være under kvalifikationen, at det ikke længere vil være tilladt.

Da systemet er indført for at skabe flere overhalinger og tilføre spænding i løb, er det faktisk ikke nødvendigt under en kvalifikation. Her er det nemlig målet at overhale de forankørende biler.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024