Dansk stortalent får professionel kontrakt

Foto: Con Chronis/Getty Images

Carl-Frederik Bévort har sat sin underskrift på en professionel kontrakt, og skal i 2024 køre for Uno-X Pro Cycling Team.

Endnu en dansker har skrevet under på en professionel cykelkontrakt. Denne gang er der tale om den unge Carl-Frederik Bévort.

I forbindelse med den nye kontrakt, vil han fra næste sæson blive forfremmet til Uno-X’ professionelle mandskab. Fyen Rundt-vinderen har fået en toårig aftale.

Det afslører holdet torsdag morgen i et opslag på Twitter.

Den tidligere ABC-rytter har flere gange gjort væsen af sig selv. Det gjorde han blandt andet, da han i sit første år som junior formåede at vinde sølv ved DM i enkeltstart. Allerede året efter imponerede han igen, da han blev dobbelt dansk mester.

Det var disse præstationer, der fik Uno-X til at få øjnene op for ham. De besluttede derfor at give ham en kontrakt på deres udviklingshold, skriver Feltet.

I sin debutsæson fortsatte Bévort med at bevise, at han var et stort talent. Han vandt blandt andet bronze ved U23 DM. Senere på året blev han nummer seks ved VM i enkeltstart.

Det foreløbige højdepunkt i hans karriere, kom for omtrent en måned siden. Her kunne han køre alene hjem på den sidste kilometer i Middelfart, hvorved han sikrede sig sejren i Fyen Rundt.

Bévort er bestemt ikke den første dansker, der har fået kontrakt med Uno-X Pro Cycling Team. Tværtimod er han den fjerde dansker, der har sat sin krusedulle på papiret.

Det samme gør sig også gældende for William Blume, Louis Bendixen og Marcus Sander Hansen. I 2025 får de desuden selskab af Simon Dalby.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024