Danskerduel i NHL: Bjorkstrand sender Eller ud af slutspillet med to mål

Seattle Krake har sikret sig videre avancement i NHL-slutspillet, efter en vigtig sejr over Colorado Avalanche.

Danske Oliver Bjorkstrand og resten af Seattle Kraken vandt natten til mandag dansk tid over Lars Eller og Colorado Avalanche i NHL.

Her var det Bjorkstrand, der stod for at score begge mål for Seattle Kraken. Det var en vigtig sejr, da det var nok til at sende dem videre i slutspillet i den bedste ishockeyliga i verden.

Kampen var den syvende og afgørende kamp mellem de to hold, og på overraskende vis, var det Seattle, der kom ud på toppen, da de vandt serien 4-3 i kampe.

For en anden dansker var det ikke en positiv kamp, da det for Lars Eller betød, at han er ude af NHL-slutspillet. Det betyder, at der er en chance for, at han kan komme i spil for det danske landshold ved VM i midten af denne måned.

I og med, at Colorado Avalanche var forsvarende Stanley Cup-mester, var det de færreste, der havde regnet med, at Seattle Kraken ville vinde serien.

Vejen mod sejr blev startet i anden periode, hvor Bjorkstrand scorede det første mål. Her scorede han efter kun tre minutters spil, mens der kun skulle gå fire minutter, før han kunne udbygge føringen til 2-0.

Det eneste mål, der blev scoret af Colorado Avalanche, blev sendt i nettet af finske Mikko Rantanen. Ganske vist fik de åbnet for scoringen, men det var ikke nok til at trække en sejr i land.

Det er dog værd at nævne, at det var tæt på, at de fik udlignet. To minutter inde i tredje periode fik Colorado Avalanche faktisk scoret, men målet blev annulleret, da det blev dømt til at være offside.

Efter den seneste sejr, står Seattle Kraken nu til at møde Dallas Stars i anden runde af slutspillet.