‘De er begge monstre’: Sergio Perez advaret om Max Verstappen

Foto: Peter Fox/Getty Images

Sergio Perez og Max Verstappen har været en liga for selv dette år i Formel 1. En ting har især været medvirkende til de to Red Bull kørernes succes.

Max Verstappens tidligere ingeniør Blake Hinsey har udtalt at hollænderen også besidder sammen evne som Sergio Perez, når det kommer til en vigtig del af bilen.

Perez har nemlig en særlig evne til at passe godt på sine dæk, hvilket gør ham i stand til at køre flere omgange, end mange andre kørere. Det har ved flere lejligheder givet ham en fordel.

Både Perez og Verstappen bliver beskrevet som ‘monstre’, når det kommer til at passe på deres dæk. Red Bull-rådgiver Helmut Marko har endda kaldt den 25-årige verdensmester for en ‘dækhvisker’.

“Max er gradvist blevet en dækhvisker. Vi giver ham en bestemt plan og han udfører den til perfektion,” sagde Marko sidste år.

Hinsey er enig i, at det ikke kun er Perez, der er god til at passe på sne dæk. Max Verstappen holder både dækslid nede, mens han leverer hurtige omgangstider.

“Der er en fortælling om, at Perez er exceptionelt god til sine dæk,” sagde Hinsey til Channel 4 efter Perez’ sejr i Baku.

“Udfordringen for alle andre hold er, at både Max og Checo er sindsyg dygtige til at få det mest optimale ud af dækkene. De har nøglen til både at køre hurtigt og samtidig slide mindst muligt på dækkene.”

“Hvis du spørger andre kørere: ‘Vi er nødt til at skrue op for farten med to tiendedel. Kan du passe på dækkene’. Så vil svaret være ‘nej’.”

“Uanset hvilken kombination af bil og kører, så har jeg set Checo gøre det mange gange og jeg har set Max gøre det mange gange. De er begge monstre.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024