De fem største dopingskandaler der rystede tennisverdenen

Foto: Shutterstock

Tennissporten har været ramt af flere store dopingskandaler, men en række af dem skiller sig ud.

Som det også er tilfældet for andre sportsgrene, så har tennissporten naturligvis også være ramt af forskellige dopingskandaler.

Herunder bliver du præsenteret for de fem mest chokerende skandaler.

Maria Sharapova

I 2016 blev Maria Sharapova testet positiv i en dopingtest i 2016. Hun blev testet positiv for et stof, der forbedrer blodcirkulationen ved at overføre fedtsyrer til kroppen. Det bruges bl.a. til at behandle hjerteproblemer.

Sharapova indrømmede at have taget stoffet i over ti år. Hun hævdede også, at det hjalp hende med at afværge en modtagelighed for influenza samt behandle symptomer på diabetes og magnesiummangel.

Det resulterede i, at hun blev idømt en to år lang karantæne af ITF. Derfor kunne hun ikke deltage i professionelle turneringer frem til 25. januar 2018. Efter en ankesag, blev hendes straf dog reduceret til 15 måneder. Hun vendte derfor tilbage til tennissporten i april 2017.

Simona Halep

Simona Halep er en af de nyeste sager, da hun fortsat forsøger at rense sit navn. Hun står nemlig fast på, at hun intet har gjort galt.

Hun blev i oktober 2022 informeret om, at hun var blevet testet positiv for en medicin mod anæmi. Denne medicin bruges til at fremme dannelsen af røde blodlegemer. Testen blev foretaget under US Open.

I maj 2023 blev sagen værre, da hun af ITIA blev anklaget for ‘uregelmæssigheder’ i sit biologiske pas. Hun har erklæret, at hun vil anke sagen, der har fået hende udelukket i fire år. Derfor fortsætter hun sin kamp om at rense sit navn.

Andre Agassi

Andre Agassi trak tennissporten ind i en narkoskandale, da han blev testet positiv for metamfetamin i 1997.

Han blev idømt tre måneders karantæne for overtrædelsen. Det skete fordi han hævdede, at hans drink var blevet tilsat stoffet, og at det var årsagen til den positive test.

Agassi afslørede senere i sin biografi, at han løj om, hvordan han indtog stoffet. Flere år senere åbnede også op om sin afhængighed og depression.

Richard Gasquet

Richard Gasquet blev testet positiv for et rekreativt stof, hvilket han forsøgte at komme udenom med en meget besynderlig undskyldning.

Angiveligt skulle der var tale om et ‘kokainkys’, som han modtog fra en uidentificeret kvinde til en fest i Miami. Med andre ord, så mente han, at han på denne måde havde indtaget stoffet.

I første omgang blev det krævet, at han blev idømt en to år lang karantæne. Det blev dog kun til en karantæne på et år, fordi han nægtede at have indtaget kokain selv.

Denne beslutning blev senere omgjort, da en uafhængig vurdering fastslog, at hændelsen var utilsigtet. ITF og WADA ankede begge dommen, men fik ikke medhold.

Som et resultat fik Gasquet en karantæne på seks uger fra maj til juli 2009, hvilket forhindrede ham i at spille i French Open og Wimbledon.

Martina Hingis

I 2007 fik Martina Hingis ødelagt sin karriere af en positiv dopingtest. Hingis blev testet positiv for stoffet Benzoylecgonine og annoncerede kort efter, at hun ville trække sig fra tennissporten.

Ganske vist lagde hun ud med at udfordre kendelsen, men hendes forsøg på dette blev afvist, da hun allerede havde stoppet sin karriere.

Hingis fastholder sin uskyld og hævder, at hun aldrig har taget kokain. Senere tog hun en privat dopingtest, der viste sig at være negativ.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024