‘De skylder os penge’: Rusland kræver kompensation af Formel 1

Foto: Mark Thompson/Getty Images

Rusland mener, at de har penge til gode hos Formel 1, efter det russiske grandprix er blevet streget fra løbskalenderen.

Ruslands invasion af Ukraine har fået store konsekvenser for landets sportslige muligheder. Det er også tilfældet i Formel 1, hvor det russiske grandprix er blevet fjernet helt fra løbskalenderen.

Kort tid efter krigens udbrud, besluttede Formel 1 at ophæve kontrakten med Rusland.

Dette har medført, at arrangørerne af den store begivenhed, kræver en form for økonomisk kompensation. De hævder nemlig at have betalt penge for en begivenhed, der aldrig fandt sted.

“De skylder os penge. Vi beder Formel 1 om at sende dem tilbage. Der er blevet betalt, men der var intet skue,” sagde arrangør Alexey Titov til det russiske nyhedsbureau Tass.

“De har indrømmet, at der er en gæld, så i denne forbindelse er der ingen retssager. De siger dog, at de teknisk set ikke er i stand til at returnere pengene.”

“Vores organisation var engang kontrolleret af VTB Bank, der var teknisk sponsor, så der er sanktionsbarrierer for returnering af pengene.”

“Er der håb om at få pengene tilbage? Selvfølgelig. Det er landets penge, og jeg er ikke bange for at sige det.”

Rusland har flere gange været vært for et grandprix. Det første grandprix blev afholdt i 1913, hvilket blev fulgt op med endnu ét året efter. Udbruddet af 1. verdenskrig satte dog en stopper for dette, og Formel 1 vendte først tilbage til Rusland 100 år senere.

Løbet blev igen en del af kalenderen i 2014. Herfra blev det et årligt løb, der blev afviklet på Sochi Autodrome, frem til 2021. Her besluttede man at ophæve kontrakten med landet.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024