Den evige toer: Derek Gee måtte se sig slået på den 19. etape af Giroen

Foto: Stuart Franklin/Getty Images

Derek Gee har vist rigtig gode takter i dette års Giro d’Italia. Desværre har han ikke formået at komme først over stregen.

25-årige canadiske Derek Gee måtte igen nøjes med en andenplads på 19. etape i Giro d’Italia. Det er fjerde gang i dette års udgave af det italienske løb, at det sker.

Da han udtalte sig efter etapen, var han tydeligt udmattet. Og selvom det ikke er sjovt at være den ‘første taber’, er Gee alligevel glad for at være med, hvor det hele sker.

“Hvis jeg bliver i hovedfeltet, vinder jeg helt sikkert ikke. Jeg er måske blevet nummer to mange gange, men i det mindste har jeg givet mig selv en chance,” siger han til Eurosport ifølge In De Leiderstrui.

Han afslører også, at han selv var overrasket over, at han pludselig kunne kæmpe med om en etapesejr.

“Feltet gav os et større og større forspring, mens jeg var sikker på, at det ville blive en dag for klassementsrytterne,” siger Gee, der herefter besluttede sig for at sætte tempoet op.

“Så drejede jeg på kontakten og kørte fuldt ud til mål.Hans acceleration var latterlig.”

Til slut blev det en kamp mod Santiago Buitrago, der endte med at vinde. Her kunne Gee dog ikke følge med, da den colombianske rytter stak af med 1,5 kilometer til mål.

“Jeg vidste, at Buitrago kørte foran mig. Hans acceleration var latterlig. Jeg havde ingen idé om, hvor resten kørte, så jeg kørte fuldt ud til mål,” slutter han.

Gee sikrede sig etapens andenplads foran danske Magnus Cort, der kom i mål knap et minut senere.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024