Derfor nægter Tour de France-hold at tale med TV2

Foto: David Ramos/Getty Images

TV 2 har ikke mulighed for at stille spørgsmål til alle hold i Tour de France. Et af holdene har nemlig valgt at sortliste mediet.

Hvis der skal stilles spørgsmål til Tour de France-holdet Bahrain-Victorious af et dansk medie, bliver det ikke TV 2. De er nemlig blevet sortlistet af holdet.

Det har TV 2-profilen Rasmus Staghøj ifølge B.T.

Han fortæller, at den tyske tv-station ARD har meldt ud, at de også er blevet sortlistet. Det er de blevet, fordi de har stillet spørgsmål om doping.

Nu viser det sig, at TV 2 også er at finde på denne liste. Det skyldes dog ikke, at de har stillet spørgsmål om doping. Derimod har de stillet spørgsmål om sportswashing, hvilket de gjorde sidste år. Derfor har de faktisk været på den sorte liste siden Tour de France sidste år.

“Sidste år stillede vi spørgsmål til Bahrain-Victorious’ ryttere om, hvorvidt de tænker over, hvor deres løn kommer fra med tanke på, at det, der foregår på hold som UAE og Bahrain-Victorious beskrives som sportswashing,” siger han til B.T.

Dengang fik de af holdets pressechef besked på, at de ikke skulle stille spørgsmål om emnet. Ifølge Rasmus Staghøj fik det dem dog ikke til at holde sig fra det, og derfor blev deres interview afbrudt.

“Pressechefen sagde dengang, at de ikke ville svare på vores spørgsmål. Vi spurgte alligevel, og da blev vi afbrudt, mens vi stillede spørgsmålene. Vi valgte at bringe nyheden om, at holdet nægtede deres ryttere at svare på de her spørgsmål, hvilket Bahrain blev så sure over, at vi ikke længere måtte tale med deres ryttere,” fortæller han.

På trods af, at det nu er et år siden, ændrer det ikke på noget for Bahrain-Victorious. Derfor er det stadig gældende for holdet, at de ikke vil tale med TV 2.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024