Derfor vil Alonso og Hamilton ikke kunne vinde over Verstappen i identiske biler

Foto: Jakub Porzycki/NurPhoto via Getty Images

Selv i den samme bil ville Fernando Alonso og Lewis Hamilton ikke kunne vinde over Max Verstappen, siger tidligere Le Mans-vinder.

Max Verstappen har domineret i Formel 1 i de seneste år, og det har han også gjort i denne sæson. Han har nemlig vundet seks ud af de første otte løb, og har kurs mod endnu et verdensmesterskab.

Alonso og Hamilton er blevet fremhævet som de kørere, der har de bedste forudsætninger for at vælte Verstappen af pinden. Faktum er dog, at ingen af dem sidder i en bil, der giver dem muligheden for dette.

Derfor er Mercedes og Aston Martin dømt til at kæmpe om andenpladsen i konstruktørmesterskabet.

Selv hvis de skulle ende i samme bil som Verstappen, ville de ikke kunne slå ham, mener Le Mans LMP2-vinder Ferdinand Habsburg.

“Jeg vil sige nej. Vi er ikke olympiske sprinter eller svømmere. Vi er racerkørere, hvilket betyder, at 95% af vores sport foregår inde i hovedet,” sagde han ifølge RacingNews365, da han blev spurgt om Hamilton eller Alonso kunne slå hollænderen.

“Fysisk skal du være i god form. Men hvis du har det fysisk godt, vil du også være hurtig. En racerbil kræver, at føreren er ekstremt selvsikker.”

“Nogle gange går det hånd i hånd. Hvis du har en god bil, bliver du ekstremt selvsikker. Hvis du derimod har en dårlig bil, mangler du selvtillid.”

“Hvis de alle tre sad i samme bil, som de er, tror jeg stadig, at Max ville vinde. Han har bare den her utrolige mængde selvtillid. Jeg tror stadig, at Lewis og Fernando er selvsikre, men lige nu vil jeg sige, at Max er over dem.”

“Skifter bilerne om to år, og de er i en mere selvsikker bil, vil det også gøre en forskel. Deres evner er meget ens, men lige nu er Max på toppen.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024