Det betyder Hondas nye Formel 1-aftale for Max Verstappen

Foto: Mark Thompson/Getty Images

Honda er tilbage i Formel 1, da de har indgået et samarbejde med Aston Martin. Men hvad får det af betydning for Max Verstappen?

Honda har officielt bekræftet, at de vender retur til Formel 1. Fra 2026 kommer den japanske producent til at fungere som motorleverandør for Aston Martin.

Det betyder, at Aston Martin ophæver deres tætte samarbejde med Mercedes, som strækker sig helt tilbage til Force India-dagene. I stedet vil de satse på et samarbejde med Honda.

Honda blev en del af Formel 1 i 2015, hvor de indgik et samarbejde med McLaren. Dette samarbejdede ophørt, hvorefter producenten indgik et samarbejde med Red Bull og Toro Rosso.

I 2021 spillede motorenheden derfor en rolle i Max Verstappens første verdensmesterskab, men de havde allerede besluttet at trække sig fra sporten.

De arbejder fortsat sammen med Red Bull Powertrains, som de har en aftale med frem til slutningen af 2025-sæsonen. Herefter bliver det Ford, der overtager samarbejdet, når de i 2026 træder ind i Formel 1.

Red Bull-boss Christian Horner har bekræftet, at overgangen til Ford allerede er godt i gang. Derfor kommer Hondas samarbejde med Aston Martin ikke til at betyde det store for Verstappen og co., skriver RacingNews365.

Siden 2022 har der været indført en regel om, at der ikke må udvikles på motorenheden i Formel 1. Det er kun tilladt at komme med opdateringer til software og af hensyn til pålidelighed.

Derfor vil motorerne indført i starten af 2022-sæsonen være de samme, som bliver brugt i det sidste løb i 2025-sæsonen.

Ifølge RacingNews365 arbejder Red Bull Powertrains primært med ICE-komponenterne på deres 2026-enhed. Arbejdet med at implementere de hybride og elektriske komponenter, bliver overdraget til Ford.

Derfor bliver Verstappen og Red Bull ikke påvirket af samarbejdet mellem Honda og Aston Martin. De skal blot indstille sig på at arbejde med andre folk hos Ford.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024