‘Det giver ingen mening’: Zverev frustreret over French Opens insulin-regler

Foto: Andy Cheung/Getty Images

Alexander Zverev har givet udtryk for, at han er frusteret over de uklare regler vedrørende injektion af insulin, da han har diabetes.

Tyske Alexander Zverev blev diagnosticeret med type 1-diabetes i en alder af 3 år. Han skal derfor tage insulin regelmæssigt for at opretholde sit blodsukkerniveau, hvilket administreres med en insulinpen.

Ved French Open har han dog fået at vide, at han ikke må tage insulin på banen. Derimod er han blevet pålagt at gøre det i en toiletpause i stedet.

“På ATP Touren må jeg gøre det på banen. Her må jeg ikke gøre det,” sagde han til Eurosport.

“Jeg må ikke gøre det på banen, så jeg er nødt til at løbe ud hver gang.”

“I sidste kamp fik jeg at vide, at det tæller som en toiletpause. Her sagde jeg: ‘Jeg bliver måske nødt til at forlade banen fire eller fem gange. Beslut jer for, hvad I vil have mig til at gøre’.”

På et pressemøde forklarede han, at han fik at vide, at en læge skulle injicere insulinen. Det fik Zverev til at tage til genmæle.

“Under anden runde var der en diskussion, så jeg gik ud for at tage insulin. Så kom en supervisor, som ikke vidste det. Han gik i panik og sagde: ‘Nej, nej. Det må du ikke gøre. En læge skal injicere det’,” fortalte han.

Han forklarede, at en læge ikke kan gøre det, da han ikke ved, hvor meget der skal injiceres. Han sagde til den pågældende supervisor, at han har haft diabetes, siden han var tre år. Alligevel blev der insisteret på, at en læge skulle gøre.

“I dag sagde jeg endelig: ‘Vær venlig at fortælle mig, hvad jeg skal gøre. Det er fint, hvis jeg skal gøre det udenfor. Hvis jeg skal det, er det fint. Det tager kun fem sekunder. Men bare lad mig gøre det på banen. Det er bedre’,” sagde han også på pressemødet.

“De sagde, at det ser mærkeligt ud, hvis jeg gør det på banen. Men det er ikke smart, for hvis jeg ikke gør det, kan mit liv være i fare. Men de sagde, at det ser mærkeligt ud.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024