Døren på klem for Ricciardo-comeback: Formel 1-kører får ultimatum

Foto: Qian Jun/MB Media/Getty Images

Daniel Ricciardo kan potentielt overtage en anden kørers sæde, efter en række forfærdelige præstationer i denne sæson.

Der har længe været tvivl om Nyck de Vries’ fremtid i Formel 1. Han har i denne sæson, haft svært ved at få tingene til at spille, og det har nu fået konsekvenser.

Ifølge Motorsport.com har den hollandske kører fået et ultimatum af Red Bull-rådgiver Helmut Marko. Konkret har han fået tre løb til at redde sin karriere hos AlphaTauri.

Den hollandske racerkører er derfor tvunget til at forbedre sit niveau i de kommende tre løb. Formår han ikke at gøre dette, vil han blive vist ud ad døren.

De Vries blev hentet til AlphaTauri forud for denne sæson som afløser for Pierre Gasly. Inden da havde holdet forsøgt at indgå en aftale med IndyCar-stjernen Colton Herta, hvilket gik i vasken på grund af manglende superlicenspoint.

Hvis ikke De Vries formår at hæve sit niveau, kan det åbne døren for et comeback for Daniel Ricciardo. Den hollandske kører er derfor ikke den eneste, der er spændt på præstationerne i hhv. Imola, Monaco og Barcelona.

De Vries’ situation er ikke blevet bedre af holdkammeraten Yuki Tsunodas succes i denne sæson. Den japanske kører har stået for at score 100% af holdets point i denne sæson.

Efter sigende skulle Ricciardo være klar til at overtage sædet fra De Vries, hvis han ikke formår at overbevise Marko i de kommende løb.

Ricciardo mistede sin plads i Formel 1-feltet forud for denne sæson, hvor McLaren besluttede at ophæve hans kontrakt. I stedet hentede de den unge australske Oscar Piastri ind som hans afløser.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024