‘Du har ingen ret til at afvise dopingtest’: Tennisstjerne kræves suspenderet

Foto: Antonio Borga/Eurasia Sport Images/Getty Images

En tidligere cykelrytter er gået i flæsket på tennisstjernen Novak Djokovic, som han vil have suspenderet.

En fransk tidligere cykelrytter har rettet kritik af Novak Djokovic, da han nægtede at tage en dopingtest forud for hans kampe ved Davis Cup i sidste uge.

Han blev bedt om at tage en dopingtest forud for hans kamp mod Cameron Norrie torsdag aften.

Dette nægtede han dog at gøre, da anmodningen dukkede op kun 30 minutter før kampen. Han følte derfor, at det ville være en forstyrrelse for hans rutine,

Den serbiske stjerne gik dog med til at levere en urinprøve efter kampen. Han forklarede også, at han ikke var tilfreds med, hvornår anmodningen dukkede op.

“Det er første gang, det er sket for mig. Det giver ikke mening at gøre det, når jeg er der efter kampen,” sagde han ifølge Tennis365.

“De gav mig halvanden times varsel. Jeg har mine rutiner før kampen, og jeg behøver på det tidspunkt ikke tænke på at donere blod eller urin.”

Det faktum, at han afviste en dopingtest, har nu fået tidligere cykelrytter Marc Madiot op i det røde felt.

Han har kritiseret den serbiske stjerne for, at han ikke var villig til at lade sig teste forud for kampen. Derfor mener han også, at Djokovic skal have karantæne.

“Der er regler for test før og efter en kamp,” sagde han i ‘Les Grandes Gueules du Sport’ på RMC.

“Hvis antidopingorganet gør sit arbejde, skal hr. Novak Djokovic suspenderes. Han nægtede en test før kampen og gjorde det efter. I cykling bliver du præsenteret for en test, og hvis du nægter, er du automatisk positiv. Hvis det er tilfældet, er du sanktioneret. Du har ikke ret til at nægte. Det er reglen.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024