Dyreste nogensinde: Sportshold sælges for 41 milliarder

Foto: Lee Coleman/Icon Sportswire via Getty Images

Et salg af det store sportshold siges at nærme sig. Og det er ikke småpenge, der bliver smidt på bordet.

I dag er det Dan Snyder, der er ejer af NFL-holdet Washington Commanders. Sådan kommer det dog ikke til at forholde sig meget længere, da et salg nærmere sig.

Ifølge BBC har han indgået en aftale med en investeringsgruppe ledet af Josh Harris, som forventes at overtage ejerskabet inden længe.

Dermed kan Dan Snyder se frem til at få en betydelig indsprøjtning på sin bankkonto. Prisen for holdet er nemlig ikke helt lav. Derimod sælges NFL-klubben for, hvad der svarer til 41 milliarder danske kroner.

Det er ikke blot et enormt beløb i sig selv. Det betyder også, at det er den dyreste handel, der nogensinde er blevet indgået for et sportshold.

Dan Snyder købte klubben sammen med sin kone Tanya tilbage i 1999. Dengang betalte parret omtrent 5 milliarder kroner for at overtage ejerskabet.

Det betyder, at de står til at tjene en stor sum penge på salget til investeringsgruppen, der omfatter basketlegenden Magic Johnson og milliardæren Mitchell Rales.

Såfremt købet bliver godkendt, kan Josh Harris tilføje endnu et sportshold til sin portefølje. Han er nemlig allerede medejer af både NBA-holdet Philadelphia 76ers samt NHL-klubben New Jersey Devils.

BBC skriver, at det kun er en endelig godkendelse af NFL’s finanskomité, der mangler. Det er planlagt, at de skal mødes fra 22. til 24. maj, hvor salget af Commanders er på dagsordenen.

“Vi er glade for at have nået til en aftale omkring salget af Commanders,” lyder det fra Tanya og Dan Snyder.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024