Efter dramatisk start: Kevin Magnussen slår teamkollega

Foto: Kevin Magnussen / Getty Images

Kevin Magnussen fik en dramatisk start på sit løb i Bakus gader, men endte foran holdkammeraten Nico Hülkenberg.

Søndag endte Magnussen på en bedre placering, end sin holdkammerat Nico Hülkenberg. Ingen af dem havde dog ikke for alvor point indenfor deres rækkevidde, da de startede.

Derfor måtte de også tage til takke med, at danske Magnussen sluttede på en 13. plads, mens hans tyske holdkammerat rundede løbet af som nr. 18.

På trods af, at de ikke fik point med, er besøget i Aserbajdsjan alligevel noget, der kan ses tilbage på med et lille smil for Haas-teamet.

Det skyldes, at de fik en hård start, da Magnussen allerede fredag blev ramt af motorproblemer under såvel træning som tidtagning.

Som et resultat af dette, startede Magnussen på en 16. plads, da løbet blev sat i gang søndag. Det er i forvejen ikke et optimalt sted at starte, men det bliver ikke bedre, når der også bliver forårsaget skade på bilen under starten.

Skaden blev forårsaget, da Alexander Albon kørte dele af sin frontvinge af ved et mindre sammenstød med Oscar Piastri.

Dette lille sammenstød fik ikke blot konsekvenser for de biler, der var direkte involveret, men også dem, der kørte bagved. Her kørte finske Valtteri Bottas, der var nødt til at bremse. Det fik Magnussen ikke reageret helt på, og han kørte derfor op bag i ham.

Heldigvis var det begrænset med skade på den danske kørers bil, hvorfor han kunne bringe sig selv op på en 13. plads efter starten.

Haas formåede at udnytte løbets ene safetycar, men desværre kostede stoppet alligevel et par placeringer for Magnussen, da han måtte have sin frontvinge skiftet.

Hülkenberg kørte på en anden strategi end Magnussen, da han på lige fod med Esteban Ocon havde valgt en et-stop-strategi. Det hjalp ham ikke til at slå holdkammeraten, men han formåede dog at holde trit med Ocon i Alpine-bilen.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024