Egan Bernal snød døden: Nu er tidligere vinder tilbage i Touren

Foto: Dario Belingheri/Getty Images

For første gang siden 2020, er Egan Bernal blevet udtaget til årets Tour de France. Her skal han køre for Ineos Grenadiers.

Den tidligere vinder af Tour de France, Egan Bernal, stiller igen op til det franske etapeløb. Han er blandt de otte ryttere, som Ineos har udtaget til Touren.

Det fremgår af en meddelelse på holdets hjemmeside.

Det bliver første gang, at stjernen skal køre Tour de France, siden han pådrog sig alvorlige kvæstelser i et styrt i januar sidste år.

Netop derfor er det også stort for ham at få muligheden for igen at køre Tour de France. Han har nemlig selv forklaret, at han faktisk var i livsfare efter sit uheld,

“At vende tilbage til Touren har altid været et stort mål for mig,” siger Egan Bernal på holdets hjemmeside ifølge Ritzau.

“Jeg er sikker på, at mange mennesker har fulgt med i alt, hvad der er sket, siden min ulykke i januar sidste år, og rejsen, jeg har været igennem, for at overkomme den største udfordring i mit liv.”

Han udtaler også, at han ser udtagelsen som et bevis på, at han er på vej tilbage til sit topniveau.

I januar sidste år kørte Ineos-rytteren ind i bagenden af en parkeret bus. Det endte med at koste ham hele 20 brækkede knogler samt to kollapsede lunger. Derudover har han været gennem to operationer for brud på rygsøjlen.

Han blev en af de helt store stjerner i cykelsporten, da han i en alder af 22 år vandt Tour de France tilbage i 2019. Han kørte også med året efter, men måtte udgå. Siden da har han ikke deltaget i det ikoniske løb i Frankrig.

Bernal forventes ikke at skulle køre klassement i dette års Tour de France. Derimod kommer han til at fungere som hjælperytter for Carlos Rodriguez og Daniel Felipe Martinez.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024