En mærkelig ting har Kevin Magnussen og Lewis Hamilton tilfælles

Foto: Ryan Pierse/Getty Images

Kevin Magnussen og Lewis Hamilton har ikke det store tilfælles, men på ét punkt er de meget ens.

Det er ikke nogen hemmelighed, at Lewis Hamilton og Kevin Magnussen ikke ligefrem har mange ligheder. Dog har de mindst én ting til fælles, hvilket er, at de begge sikrede sig en podieplaceringer i deres første Formel 1-løb.

Hertil var de også begge to kørere for McLaren, da de sikrede sig deres første podieplaceringer. Ikke nok med det, så sikrede de sig begge deres første podie på Albert Park Grand Prix-banen i Melbourne.

For Hamiltons vedkommende skete det tilbage i 2007, hvor han overhalede Fernando Alonso, der dengang kørte for BMW. Han formåede derefter at holde fast i sin 2.-plads i et stykke tid, inden han igen blev overhalet af Alonso.

Magnussen fik først sin debut i Formel 1 syv år senere, hvilket også var for McLaren. Dengang blev han nummer to ved Australiens Grand Prix, ligesom han blev den første danske kører til at opnå en podieplacering i Formel 1.

Den danske kører fik dog ikke en helt så god debutsæson, som det var tilfældet for Hamilton. Han sluttede nemlig på en 11.-plads i den samlede stilling, da han kun fik skrabet i alt 55 point sammen.

Året efter blev han degraderet til test- og reservekører for McLaren, hvorefter han helt forlod Formel 1. Senere er han vendt retur for Haas, som han også har kontrakt med i næste sæson.

Siden deres respektive debutløb er det blevet til over 4.600 point og 197 podieplaceringer for Hamilton. Det samme kan Magnussen ikke bryste sig af, da han kun har scret 186 point i al den tid, han har kørt i Formel 1.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024