F2-boss: Liam Lawson er det oplagte valg ved siden af Max Verstappen

Foto: Clive Rose/Getty Images

Der er fortsat rygter om en Sergio Perez-fyring, hvorfor der spekuleres meget i, hvem der kan afløse ham.

Det er fortsat ikke udelukket, at Max Verstappen ender med at få sig en ny holdkammerat i den kommende sæson.

Ganske vist har Sergio Perez kontrakt med Red Bull til udgangen af 2024, men denne kan de købe sig ud af. Og det er bestemt ikke umuligt, at de beslutter sig for at gøre dette.

Perez har haft en forfærdelige sæson, hvor han har præsteret flere niveauer under Verstappen i samme bil. Dette har givet anledning til mange spekulationer om en potentiel fyring efter denne sæson.

Og nu peger Frits van Amersfoort på Liam Lawson som den mest ideelle afløser for Perez. Det var Van Amersfoort, der gav den unge newzealænder sin første mulighed i europæisk racing.

Lawson kørte for Van Amersfoort Racing i 2018 ADAC F4, og efter at have vist sig frem for AlphaTauri i Formel 1, er hans tidligere chef ikke i tvivl. Han mener, at den 21-årige stjerne skal have chance for at vise sit værd på topholdet.

Da han deltog i Formule1.nl’s Paddock Chat-podcast, blev Van Amersfoort spurgt, om han var overrasket over Lawsons store succes i Formel 1.

“Jeg forventede det. Jeg troede, han kunne gøre det, fordi han er mentalt velegnet til det,” sagde Van Amersfoort.

Derudover blev han også spurgt om, hvorvidt han ser ham som en god afløser for Perez. Da han blev stillet dette spørgsmål, var han bestemt ikke i tvivl om svaret.

“Med det samme. Han starter i bilen på samme måde som Max,” lød svaret fra ham.

“Det ville jeg turde gøre, men jeg hedder ikke Helmut. Og jeg har heller ikke de ressourcer, som Helmut har til rådighed. Men det vil jeg hellere gøre end en, der kun bringer historie. Liam kan kun gøre det godt, efter min mening.”

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024