FC Barcelona sælger dele af Camp Nou som souvenirs

Foto: Michael Regan/Getty Images

Er man stor fan af FC Barcelona, er der i forbindelse med renoveringen af Camp Nou mulighed for at sikre sig et særligt minde.

De fleste byggepladser ville næppe havde noget imod, hvis andre afhentede græs, beton og gammelt plastik. Det ville blot betyde, at de ikke skulle bortskaffe det.

Sådan forholder det sig ikke helt på Camp Nou, der er hjemmebane for fodboldklubben FC Barcelona. Her er disse ting nemlig penge værd.

Ifølge den spanske sportsavis Sport har dette medført, at Barcelona vil sætte dele af stadion til salg. Dermed kan klubbens fans købe en souvenir til minde om Camp Nou.

Efter sigende bliver det muligt at købe sæder, dele af græsset samt andre elementer fra stadion. Det hele kommer til salg i deres egen fanshop.

Som udgangspunkt kan alle købe det, men klubbens medlemmer får forkøbsret. Bliver det hele ikke udsolgt, vil alle andre også få mulighed for at købe et stykke af Camp Nou.

Renoveringen af det ikoniske fodboldstadion har været længe undervejs. De oprindelige planer blev præsenteret tilbage i 2016. Når renoveringen er gennemført, vil der være plads til 105.000 tilskuere.

Kapaciteten vil blive øget med et par tusinde pladser, mens udseendet får en markant overhaling. Blandt andet vil der være tag hele vejen rundt, så stadion bliver mere lukket.

Den spanske storklub er hårdt presset på økonomien, hvorfor de ikke selv har finansieret det store projekt. Derimod finansieres det af 20 investorer, der i alt har postet 11 milliarder kroner i projektet.

Pengene skal klubben betale tilbage i perioder på mellem 5 og 24 år. Skulle det blive nødvendigt, indeholder aftalerne også en udsættelsesperiode.

mandag 29. januar 2024

fredag 19. januar 2024

torsdag 18. januar 2024